diumenge, 4 de maig del 2008

Informació de l'Associació de Veïns de Balenyà

Informació de l'Associació de Veïns de Balenyà


Reunió de la junta del dia 19 d'abril de 2008

El dia 19 d'abril a 2/4 de 10 de la nit, ens varem reunir al Casal la junta de l'associació. Es va fer un recull de les feines fetes: Inscripció de la nova junta al registre d'entitats de la Generalitat de Catalunya, informació dels requisits per obrir un compte corrent de la Associació i convocar un reunió amb l'alcalde per tal de presentar-nos, fer el tràmit d'inscripció al registre d'entitats del municipi i tractar de diferents temes que creiem que eren importants per poder fer la nostra feina i establir canals de comunicació amb l'ajuntament. També s'acordà de fer reunions amb les diferents entitats per veure quines necessitats tenen i fer un calendari global per tal de no coincidir, a no ser que es vulgui fer així, en els mateixos dies, espais i horaris. També es decidir donar suport a “El Gallaret” a la celebració de la Festa de Sant Jordi.

Per últim, varem parlar de celebrar la festa de Sant Joan d'una manera diferent de la que s'ha celebrat els darrers anys, hem pensat en sortir a sopar a la plaça i fer gresca tots junts, aquest tema va quedar obert, i varem quedar que miraríem les diferents possibilitats que tenim en el poc temps que ens queda.


Reunió amb l'alcalde del dia 24 d'abril de 2008

El motiu de la reunió era el de presentar-nos i tindre un primer contacte, tot i així ja portàvem uns quants temes per tractar, en quant a infraestructures i canals de participació.

  • En el camp d'infraestructures, varem plantejar la necessitat de disposar d'una sala per fer les reunions de la junta i un espai d'atenció als veïns on disposar d'un telèfon i un contestador.

En aquest tema, se'ns comunicar que s'està redactant un reglament d'us dels espais municipals, que regularà l'accés a les sales de reunions, que quant el tinguessin redactat ens farien arribar una còpia per si hi volíem fer alguna al·legació, fins que no estigui redactat, anirem usant el local que se'ns deixí a cada reunió que fem.

En quant al local per atenció als veïns, ens va proposar el despatx que hi ha entrant al Casal a la dreta, que disposa també de línia telefònica. El tema va quedar pendent de parlar-ne amb els responsables del Casal.

  • Centre Cultural

En aquest tema li varem demanar més informació i ens comunicà que tal com diu al plànol que va arribar amb el full informatiu municipal, és una proposta, sobre la que s'ha de treballar, en quant tinguin els plànols amb més detall, ens els faran arribar Li varem comunicar la nostra intenció de convocar, després de la presentació que farà l'ajuntament al Casal, una reunió de veïns per treballar el tema.

  • Espais de participació

En quant als espais de participació, tindrem un representat a cada una de les comissions que s'han de crear en breu, Ens faran arribar el reglament de funcionament d'aquestes comissions.

  • Festa de Sant Joan

La Junta em estat comentat la possibilitat de fer una petita festa de Sant Joan a la plaça, com que el temps és molt just, varem demanar la utilització de les taules i les cadires per fer un sopar de veïns. Ens va comentar que com que ja feien una festa a la sala polivalent i no trobava molt correcte que se'n fes un altre, al que li varem contestar que les dues festes anaven destinades a públics diferents. Al final varem quedar que mirarien les cadires que necessitaven per la festa de la sala polivalent i ja ens ho dirien, en quant a les taules no hi havia cap problema i que l'escenari el vindrien a muntar el mateix dia de la revetlla, que de totes maneres ja es posaria en contacta amb nosaltres la responsable de l'àrea.


La reunió va ser en to cordial i els resultats, ja els anirem veient, esperem que la participació dels veïns i veïnes del poble en els temes que ens afecten, sigui un fet en breu.


AAVV de Balenyà.




1 comentari:

Unknown ha dit...

hola, soc l'Abby. només volía saber si es pot assistir a les reunions de l'asociació de veïns, perqué tenia alguna propuesta de tipus cultural, i m'agradaria participar en aquesta secció. El primer dia hi vaig anar per l'avis que es va distribuir, però, mai més. La meva adresa electronica es abbymanu@gmail.com