dijous, 26 de juny del 2008

Sant Joan 2008 – Flama del Canigó i Sopar a la Plaça

La novetat de la revetlla de Sant Joan d'enguany ha estat el sopar a la plaça. El motiu del sopar va ser el de retornar la Festa al Carrer, com ja s'havia fet durant molts anys, als diferents carrers del poble.

Als voltants de dos quarts de deu del vespre, la plaça era a punt, un equip de so, taules, cadires, vi i aigua. És tot el que anunciava el cartell, i n'hi ha prou si la gent te ganes de sortir i compartir una nit tant especial amb els seus veïns. Veïns que van fer aquest poble, junt a nous veïns que també el fan actualment.

La nit va estar molt animada, amb les actuacions molt especials d'unes actrius de luxe.

Esperem que la festa es torni una tradició i que cada any ens anem trobant a la plaça per celebrar el començament de l'estiu.

La festa havia començat al voltant de les vuit del vespre amb l'arribada de la Flama del Canigó, va ser rebuda, i acompanyada fins la foguera, per un grup d'alumnes de les Basseroles. Després del parlament, s'encengué la foguera i al finalitzar l'acte, qui ho va voler va poder berenar amb coca i fuet.

Cal lamentar les destrosses que va fer alguna persona que no te consciència del que és de tots, i a força de petards, va trencar un vidre del local del teatre i va calar foc al contenidor d'escombraries de l'escola, amb el perill d'haver provocat un incendi molt més greu.

Què podem fer perquè tots sentim el poble i els seus elements com a propis i no es repeteixin fets com aquests?

Bon estiu a tots.