dimarts, 22 de juny del 2010

Balenyà decideix comença els tramits per fer una Entitat Municipal Descentralitzada

BALENYÀ DECIDEIX INFORMA A TOTS EL

VEÏNS I VEÏNES DE BALENYÀ-ESTACIÓ:

El passat 2 de juny, la plataforma veïnal Balenyà Decideix, va presentar a l’ajuntament de Seva una instància sol·licitant que s’iniciïn els tràmits necessaris perquè Balenyà-Estació esdevingui una Entitat Municipal Descentralitzada.

De tots és sabut, les ànsies que tenim els veïns i veïnes de Balenyà-Estació perquè el nostre poble esdevingui independent. A principis dels anys noranta, un grup de veïns van treballar durament perquè els nostre poble es pogués *segregar i adquirir l'autonomia desitjada, finalment no es va poder perpetrar aquesta situació i Balenyà-Estació va passar a formar part del municipi del Seva fins a dia d’avui.

El 13 de desembre passat, aprofitant la consulta per la independència de Catalunya, la plataforma veïnal Balenyà Decideix, organitzadora de la consulta al nostre poble, va voler copsar l’opinió del veïns. Aquestes ganes d’independència van tornar a quedar ben paleses, com així van constatar el 93% de vots afirmatius que va tenir la consulta.

És per tot això, que de nou, volem tornar a emprendre el camí que ens porti cap a la autonomia desitjada pel nostre poble.

1. Per què una Entitat Municipal Descentralitzada?

La normativa territorial de la Generalitat de Catalunya actual, no permet a pobles com el nostre d’esdevenir municipis independents. És per això, que des de la plataforma Balenyà Decideix hem iniciat els tràmits per a poder crear una Entitat Municipal Descentralitzada.

2. Què és una Entitat Municipal Descentralitzada?

Una EMD és un nucli de població amb autonomia pròpia dins un municipi, gestionada per una junta de veïns, un president i uns vocals escollits democràticament.

La constitució d’una EMD requereix l’aprovació definitiva per part del govern de la Generalitat, sempre que es respectin una sèrie de condicions, les quals, Balenyà-Estació compleix amb escreix.

3. Com es governa una Entitat Municipal Descentralitzada?

Els càrrecs de les EMD són escollits el mateix dia de les eleccions municipals. Els votants d’una EMD voten en dues urnes, una per escollir els regidors a l’ajuntament del municipi (Seva), i en una altra, per escollir el president/a de l’EMD (Balenyà-Estació).

4. Quines són les avantatges d’una Entitat Municipal Descentralitzada?

Les EMD disposen d’una sèrie de competències aptes per atendre les necessitats del poble, dotant-la d’una màxima autonomia i fent-la propera a tots els seus veïns.

Des de la plataforma Balenyà Decideix us demanem, a tots el veïns i veïnes de Balenyà-Estació que recolzeu aquest fet, que continueu donant-nos confiança i us encoratgem a col·laborar amb nosaltres, ja que estem convençuts que aquest pas que hem iniciat és el més profitós, tant pel nostre poble com per tots nosaltres.

Plataforma Balenyà Decideix.

balenyaestacio@gmail.com