dimarts, 14 de juny del 2011

Un dia Històric

El dia 11 de juny passarà a la història del poble i del municipi com el dia en que hi va haver el primer relleu en democràcia a l'ajuntament.
El ple constitutiu del nou ajuntament, es va fer a la Sala polivalent ja que es preveia una gran assistència de públic, la sala es va omplir en una tres quartes parts del seu aforament de gent, molta de Balenyà que volia assistir a aquest dia històric.
L'acte va començar als voltats de les 12 del migdia, tal com estava previst.
La secretaria en funcions de l'ajuntament va llegir els articles que regulaven l'acte i es va procedir a formar la taula d'edat, que la formen els regidor de més edat i el més jove.
Per continuar es va comprovar la documentació presentada per els regidors, formada per les credencials i la declaració de bens. Una vegada comprovada, cada un dels regidors va anar jurant, prometent o prometent per imperatiu legal.
Una vegada promès el càrrec, cada un dels caps de files van haver de dir si mantenien o retiraven la seva candidatura a l'alcaldia. En aquest apartat, la Bety Costa, la va retirar, l'Eduard Botey també, l'Èric Vila la va mantenir i en Josep Palmarola també la va mantenir.
Seguidament es va procedir a fer la votació el resultat sis vots a favor de l'Èric Vila cinc a favor d'en Josep Palmarola. El resultat va ser rebut amb forts aplaudiments per part del públic assistent.
El protocol continuar amb el lliurament de la insígnia de Seva per part del regidor de més edat al nou alcalde, l'Èric Vila.
Una vegada pres el càrrec, el nou alcalde va manifestar que els diferents grups que formaven el nou govern, renunciaven als seus torns de paraula i que cedien la paraula a l'oposició.
El cap de l'oposició, en Josep Palmarola, va fer un discurs en la seva línia, va començar agraint als votant, va continuar fent menció als tripartits que havien governat a la Generalitat, tema que per la seva poca relació amb l'acte va fer arrancar alguns riures d'entre el públic, a la qual cosa va replicar dient “no rieu, que això és una cosa molt seria”. També va intentar desacreditar al nou govern, dient que no s'havien preocupat per començar a fer els traspassos i a informar-se de com estaven les coses, ferint la intel·ligència del públic que prou be sap que no es pot fer cap mena de traspàs quan encara no s'ha constituït el nou ajuntament. També va fer al·lusió a l'a gestió de les entrades de l'obra de teatre que es feia aquella mateixa nit, dient que no se'n havien preocupat (És ven trist que depengui de la presència d'algun regidor el normal funcionament d'un espai cultural). Va seguir pixant fora de test fent al·lusions als jocs del Monopoli, el Parxís i la Oca, volent donar una lliçó als nou entrants. També va mencionar el pre-acord que ha fet per comprar els terrenys de Pivatlle, tema que el que hauria de fer és tractar-lo al despatx. Va acabar dient que donarien tot el seu suport al nou ajuntament (Després de tot lo anterior, qui ho diria?).
Seguidament prengué la paraula l'alcalde per llegir el seu discurs que publiquem integre a continuació.
El discurs va ser fortament aplaudit i seguidament el Senyor Alcalde va tancar l'acte.
Després va venir el torn de felicitacions i abraçades i cap a l'ajuntament per començar ara si a veure com estan eles coses i fer els traspassos tal com cal. (A veure si ara el senyor Palmarola està a l'alçada del moment i facilita aquesta tasca).
Tenim un ajuntament jove amb moltes ganes de fer les coses be, amb transparència i comptant amb la gent, que es proposa fer un canvi qualitatiu en la relació de les persones i les institucions.
Aquesta vegada si, s'ha produït el canvi i esperem que mai més una sola persona estigui tant temps en un càrrec públic, tots hi guanyarem.

Jaume Mauri (Els comentaris entre parèntesi son pensaments del moment)

3 comentaris:

lluisdetaradell ha dit...

Un bon recull de l'acte per aquells que no hi vam ser. Al ex-alcalde el disculpo de les seves paraules. De fet, no tenia experiència en relleus (:-D)
Felicitas pel canvi i que no es malbarati la oportunitat que us heu atorgat

Anònim ha dit...

No has adjuntat el discurs de l'Èric.

Jaume Mauri ha dit...

ups!, perdoneu, ara l'he afegit.