dilluns, 9 d’abril del 2012

TAULA RODONA SOBRE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

El passat dia 17 de març a les 6 de la tarda, al bar de la sala polivalent de Seva i organitzada per la CUP, es va fer una taula rodona titulada “Comencem a treballar en els pressupostos participatius”.
La xarrada va comptar amb la participació dels següents ponents:
  • Marc Parés: Professor de la UAB i coordinador del Grup de Recerca i Participació Ciutadana i Moviments Socials de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
  • Lluc V. Pelàez: Alcalde del Figaró – Momany. Membre de la CAF (Candidatura Activa del Figaró) partit que ha promogut els Pressupostos Participatius al Figaró
  • Marga Bernárdez: Tècnica de Participació del Figaró i altres pobles de l'Alt Congost.
Entre els assistents hi havia l'alcalde i altres membres de l'equip de govern, també hi van assistir membres de la junta de l'Associació de Veïns.
Va començar en Marc Parés que va fer  va explicar les diferents maneres d’entendre la democràcia i la participació i va fer un repàs per diferents experiències de pressupostos participatius a  diferents pobles i ciutats del Mon, d'Europa, d'Espanya i de Catalunya.
L’alcalde de Figaró- Montmany, Lluc V. Pelàez va poder explicar el funcionament dels pressupostos participatius i la importància de la participació a Figaró
La Marga Bernárdez, va aportar algunes reflexions entorn què cal tenir en compte a l’hora d’iniciar els pressupostos participatius.
Després els assistents varem poder fer preguntes i donar opinions sobre el tema.

Més informació sobre Participació al Figaró
http://www.elfigaro.net/participacio-ciutadana.htm